• English
  • Nederlands
  • Deutsch
  • Português
  • Français

Landelijk gelegen
campings in Portugal

Midden Portugal

Camping Quinta das Cegonhas

Quinta das Cegonhas is een oud Portugees landgoed, gelegen aan de rand van het natuurpark Serra da Estrela, midden Portugal. Op het landgoed bevindt zich een terrassencamping met zo´n 50 niet afgebakende plaatsen. Op het bovenste terras staat een vakantiewoning voor 6 personen.
In het hoofdgebouw, een antieke solar (= herenhuis) van de 17 de eeuw bevinden zich 2 kamers, 2 appartementen op de eerste verdieping. Op de begaande grond een restaurant, receptie, bar en bibliotheek. Het restaurant functioneert van maart tot en met oktober. Het aantal dagen dat er gekookt wordt is afhankelijk van het aantal gasten dat er is. Vraag naar de beschikbaarheid voor aankomst.

Highlights

Op loopafstand zijn kruidenierswinkels, apotheek, bushalte, postkantoor, café’s en restaurant. In Gouveia (6 km) zijn supermarkten en pinautomaten. Vele wandelroutes zijn beschikbaar via de app van Wikiloc en er zijn ook beschrijvingen, zowel vanaf de Quinta als in andere delen van het natuurpark.​ Een omgeving voor groepen, individuen en families die belang hechten aan rust, privacy, comfort en activiteit.

Duurzaamheid 
We doen ons best om milieuvriendelijk te werken. Water wordt verwarmd middels zonnepanelen. We maken gebruik van bronwater van ons eigen landgoed. Energie: Electriciteit wordt verkregen middels de daarvoor bestemde zonnepanelen. Afval: wordt gescheiden en het restafval van de keuken gaat naar de kippen. Fruit van de Quinta wordt zoveel als mogelijk verwerkt tot diverse marmelades. De olijven worden geoogst en geperst tot olijfolie.

Faciliteiten
De camping heeft een natuurlijk karakter dat betekent dat de oorspronkelijke beplanting gerespecteerd wordt en dat er verlichting is daar waar nodig. Terras met buitenkachel, buitenkeuken en afwasplaats met warm water, zwembad van 01-06/15-09, sanitaire voorziening ook met voorzieningen voor mindervaliden. Een informatie corridor met 5 vitrines waarin informatie verstrekt wordt mbt de omgeving. Zoals wandelroutes, historische dorpjes, archeologische vindplaatsen, plattegrond natuurpark met de highlights, restaurants , winkels en supermarkten. Nieuw in 2020. Een sauna, massageruimte en een originele houtoven in gebruik worden genomen. De accommodaties worden aangevuld met 2 Pods die geplaats worden op een van de bovenste terrassen van het landgoed.

Activiteiten
Vanaf mei tot half september is er wekelijks op zaterdag een wandeling o l v een gids in hogere delen van het Natuurpark Serra da Estrela. Op iedere tweede zondag van de maand is er een wandeling naar het bergdorp Folgosinho . Er is een markt, je kunt er heerlijk lunchen en . kennismaken met de Portugese cultuur Excursies naar een wijnboerderij en vogelproject worden georganiseerd bij voldoende deelname van 10 personen. In de zomer zijn er enige malen per week aktiviteiten voor kinderen en jongeren.

Voor meer informatie bezoek dan onze website: www.cegonhas.com

Praktisch
Eigenaren: Rieke Mariën & Gerard Duis
Open: hele jaar geopend
Adres: Nabaínhos/Melo 6290-122 Gouveia
Telefoon:
 (00-351) 238 745 886
Mobiel: (00351) 964887625
GPS: N.40º-31’-15” W.007º-32’-30”
Website: www.cegonhas.com
E-Mail: cegonhas@cegonhas.com

Registratie electronische tol
Na Vila Formosa (grens met Spanje)), ca. 11 km registratie met credit card. Is bij een benzinepompstation.

Routebeschrijving
Vanaf de A25 , N17, nationale route tussen Coimbra en Celorico da Beira, afslag richting Melo/ Nabaínhos. Rechtdoor, bij kruispunt rechtdoor. Einde weg rechtsaf en na 50 mtr. rijdt u de poort in.